Putin hængt til tørre

Gnavne gamle mænd vil mene, at ungdommen ikke er, hvad den har været. I en tid hvor generation internet insisterer på at være online 24/7, er det klassiske foredrag udfordret. Er det overhovedet muligt at fastholde den slatne internetungdoms opmærksomhed i mere end et musekliks tid?

Svaret er ikke et deprimeret nej, tværtimod! 20.1 havde vi besøg af Jesper Gormsen (JG), som i to timer fortalte om Putin (og Rusland) for CGs k-klasser. Det skete på deres søjledag, en dag med fagligt indhold, efterfulgt af en aften viet til det sociale samvær på tværs af årgangene.

Det kan siges kort: JG tryllebandt såvel k-ungdommen som de tilstedeværende gnavne gamle mænd m/k. Ved hjælp af en snøresnor, tøjklemmer og helt almindeligt A4-papir. Det var en tour-de-force i landet Ruslands historie – med fokus på centrale politiske hændelser. Stilen var afslappet, JG fik etableret en dialog med salen. Spørgsmål og svar føg frem og tilbage.

Og det blev pludselig meget let at forstå, hvorfor Putin er så populær!

Uden at afsløre for meget, så lykkedes det også JG at etablere en storpolitisk cliffhanger. Han dokumenterede, hvordan oliepriser og Putins popularitet følger hinanden nøje. Man kan roligt sige, at Putin har været en meget heldig mand!

Præsidentvalget i 2018 nærmer sig med hastige skridt. Vil oliepriserne stige eller falde frem mod valget? Dét er den storpolitiske cliffhanger. Og vil oliepriserne overhovedet få betydning for præsidentvalget, for det er selvfølgelig ikke kun er deres udvikling, der afgør valget.

Hvad tænker manden på gaden mon? Det vil vi gerne vide, så vi har en udsending på plads i Putins Rusland. Marius Hauge Hvithamar, som i 2016 fik Lektor Bjørns (rejse)legat, drager snart til Rusland og har lovet at give os et indblik i, hvad “manden på gaden i Rusland” tænker – titlen på Marius’ rejseblog.