Lektor Bjørns rejselegat

Fundats og modtagere

Om legatet

For at inspirere CGs nybagte studenter til at rejse ud i verden, har en tidligere elev indstiftet Lektor Bjørns rejselegat på 10.000 kr. Det fremgår af legatteksten, at legatet gives “så længe lektor Bjørn er lærer” på CG. Lektor Bjørn gik på pension i 2014, men lægger heldigvis stadig vejen forbi CG fra tid til anden. Og eleven har indvilget i at videreføre det prestigefyldte legat!

Legatet gives hvert år – efter indstilling fra lærerforsamlingen – til en nybagt student, der i sin gymnasietid har udvist internationalt engagement og interkulturelle kompetencer.

Som modydelse skal den enkelte legatmodtager berette om sine rejseoplevelser (fx på en travellog) – til inspiration for andre rejselystne CG’ere.

Modtagere

Vi har helt styr på modtagerne af legatet i 2017, 2018, 2019

2016: Marius Hauge Hvithamar (Rusland)
Marius er på forkant i forhold til rejsen og har allerede forberedt den dannelsesrejse, der tager sin begyndelse til april (2017). I bloggen “Manden på gaden” har han bl.a. begrundet valget af rejsemål.

2015: Katinka Albrectsen (Tyrkiet og Kenya)
Katinka rejste bl.a. til Tyrkiet, hvor hun slog sine folder på en økologisk farm nær Sortehavet. Farmens mål er at fremme en livsstil, som er i balance med naturen. Læs Katinkas holdningsprægede beretning ved at følge henvisningen.

2014: Nicolai Rønde-Becker (Cambodja)
Nicolai rejste rundt i Asien og var bl.a. frivillig hjælper på en skole. I den hensigt at få et indblik i ligheder mellem og forskelle på vores danske skolesystem og skolesystemer i fjerne lande. Hans beretning er lang og spændende – krydret med bittersøde betragtninger over det, man kan kalde godgørenhedsturisme.

2013: Anton Lindemann Moesgaard (Færøerne og Island)
Anton sendte to gammeldags papirbreve fra Færøerne (læs brev 1 og brev 2). Han arbejdede bl.a. som landbrugsmedhjælper på en gård. Nok ikke den første beskæftigelse, der falder de, der kender Anton, ind!

2012: Amalie Lund Jensen (Australien)
Amalie forfulgte akademiske interesser, da hun drog på legatrejse. Men hendes indtryk af bl.a. udspringsgrise som eksempel på en kompleks og modsætningsfuld kultur er mange – og morsomme.

2011: Rebecca Ingemann Madsen (Indien)

2010: Asli Kücükyildis (Guatemala – død lænke)

2009: Eva Buchhave (Chile m.m.)

2008: Ya Trier (Latinamerika)

2007: Rosa Marie Øllgaard (Uganda)

2006: Malene Christensen (Namibia)

Frihed, lighed & udsyn

Med Marius til Rusland

Med Marius til Rusland

Print