Har du søgt ind i 1g?

Region Hovedstadens Fordelingsudvalg behandler netop nu samtlige ansøgninger for hele regionen, og de arbejder på at fordele de 10.000 ansøgere på uddannelsesinstitutionerne.

Hvornår får du besked om optagelse?

Senest 30. april sender alle gymnasier i hovedstadsområdet svar til de elever, der har søgt en gymnasial uddannelse. På CG sender vi svaret til din e-boks.

Det er Region Hovedstadens Fordelingsudvalg der fordeler ansøgerne til gymnasierne i Hovedstaden. Optagelsen sker efter transportafstand fra hjemmeadressen til gymnasiet, i følge de regler som er fastsat af Undervisningsministeriet.

For de ansøgere der ikke kan optages på deres førsteønske, har Fordelingsudvalget undersøgt de øvrige uddannelsesønsker i prioriteret rækkefølge.

Hvis du ikke får en plads på CG, vil du modtage to beskeder om din ansøgning til gymnasiet.
1 – mail fra CG, torsdag den 29. april, om at vi desværre ikke har plads til dig, og
2 – brev/mail om optagelse fra det gymnasium som du er blevet fordelt til.

Du har mulighed for at få din ansøgning genbehandlet

Hvis du mener, at din ansøgning er behandlet på forkert grundlag, har du mulighed for at få genbehandlet din ansøgning senest to uger efter fordelingsudvalget har sendt sin afgørelse om, hvor du har fået plads. Du kan læse mere om Fordelingsudvalgets elevfordeling til stx og hf (åbner i nyt vindue).

Ventelister afskaffes

Fra medio november 2021 har vi ikke længere ventelister til optagelse udenfor den almindelige optagelsesfrist. Ventelisten til 1g afskaffes nu som følge af den politiske aftale om Den Koordinerede Tilmelding til Gymnasiale Ungdomsuddannelser af den 10. juni 2021.

Optagelsesprøver 2021

Undervisningsministeriet optagelsesprøver
afholdes på følgende dage:

  • 28. april
  • 18. juni
  • 28. juni
  • 3. august

Optagelsesprøven består af opgaver i fagene dansk, matematik og engelsk. Prøven er skriftlig og varer 3 timer, fra kl. 10.00-13.00.

De ansøgere der skal til optagelsesprøve får brev i deres e-boks.


Kategori: Nyhed 2020-21