Alt det gode fra CGs virtuelle orienteringsaften

Der kom så meget godt ud af den tidligere annoncerede Virtuelle orienteringsaften, tirsdag 19.01.2021 på Christianshavns Gymnasium (CG). Du kan i ro og mag nyde indslagene ved at hoppe rundt i optagelsen af vores livestream (åbner i nyt vindue). Bemærk, at der er sort skærm de første 16m35s.

CG orienteringsaften 2021

  • 16m36s – Rektor Troels byder velkommen og fortæller om det almene stx gymnasium og CG.
  • 29m48s – 1.g’erne Benjamin og Mie holder elevtale
  • 33m45s – Alma taler på vegne af elevrådet
  • 38m35s – Troels skaber en overgang til:
  • 39m15s: CG – The Movie
  • 50m15s: Figne og Ilia fortæller om en helt almindelig skoledag på CG
  • 53m45s-56m00s: Troels runder af.

Nedenfor deler vi vores tanker om de enkelte indslag – dog indleder vi med nogle “veje til viden” – hvis man er ved at brænde inde med spørgsmål.

Tirsdag gik det meste godt, og så var der noget, der gik mindre godt. Som mange andre gymnasier havde vi, trods alle vores forberedelser, tekniske udfordringer. Vi tror, at vi fik besvaret de fleste spørgsmål trods udfordringerne. Vi håber i øvrigt ikke, vi er nødt til at huske alt for meget af det, vi lærte tirsdag. Vi kan godt røbe, at vi næste år gør som vi plejer:

Vi smækker CG-dørene på vid gab og inviterer indenfor.

For os er orienteringsaften et møde, en samtale – spørgsmål og svar. Så pyt med, at vi havde vanskeligheder. Og dog. Vi har talt om, at det minder os om noget, vi synes er vigtigt på CG, klik og der åbner et nyt vindue med den korte historie ”Pyt og nulfejlsfrygt”.

Ansøgning og optagelse?

Er du interesseret i ansøgning og optagelse, er der (åbner i nye vinduer) en omtale af reglerne hos Region Hovedstaden . Dertil en kort forklarende film. Vi har også lavet vores egen samlede beskrivelse af hele optagelsesforløbet. Vil du gerne snuse lidt til hverdagslivet på CG, så har vi lavet virtuelle besøgsdage, her kan du læse om dem og tilmelde dig.

Har du spørgsmål, du ikke har fået svar på, så kan du kontakte os på :

Mail: cg@cg-gym.dk – telefon: 43 29 03 00

Alternativt kan du tage direkte kontakt til Linda Schjøtt, mail: lin@cg-gym.dk – telefon: 43 29 03 17.

Elevtale

I deres tale fortæller Benjamin og Mie på sikker afstand af hinanden, hvordan de oplevede deres start på CG. Det er de bedst til, fordi de, som 1g’ere, er dem, der husker, hvordan det er at være ny på CG. Det er klart, at deres fortælling er præget af, at de startede i en tid, hvor corona har medført det, der i moderne sprogbrug betegnes som ”benspænd”.

Måske tænker man, at talen er skrevet af en betalt reklamekonsulent? Man rødmer næsten, når man hører, hvordan Benjamin og Mie forklarer, hvordan det er lykkedes at bibeholde det fællesskabsorienterede trods alle benspændene. Men nej, vi skriver ikke elevernes taler. Vi læser dem og kommer med forslag. Ganske som vi i alle andre sammenhænge sparrer med hinanden på CG. Et af vores forslag var, at Benjamin og Mie skulle spare lidt mere på de rosende superlativer. Men det var ikke til forhandling!

Elevrådstale

I sin omtale af elevrådet, lykkes det Alma at sætte ord på, hvilken rolle, vi gerne vil have, at elevrådet har på CG. Måske er Almas tale den bedste konkretisering nogensinde af det, vi altid har været mere eller mere eller mindre bevidste om? Det står forhåbentlig lysende klart, at elevrådet er noget, vi tager seriøst på CG. At elevrådet ikke er en stivnet struktur, men et fleksibelt forum, hvor man kan deltage i større og mindre grad. At man kan være med til at præge elevrådsarbejdet som enkeltperson. Og at elevrådet har reel indflydelse på de beslutninger, vi træffer på CG.

Rektortale

Rektor Troels Vang Andersen er “vært” og fortæller om det almene stx gymnasium og, naturligvis, CG. I rollen som vært er det en vigtig opgave at introducere de forskellige indslag, der tilsammen udgør vores virtuelle orienteringsaften. I indslagene er det eleverne, der fører ordet. Eleverne er de bedste ambassadører for vores gymnasium.

En hverdag på CG

Figne og Ilia beskriver en helt almindelig skoledag på CG. Det vilde er, at det er blot andet ”take”, og at der ikke er noget manuskript. Alt er improviseret. Vi ville ønske, at vi kunne bringe fraklip fra første take, hvor optagelsen indledes således: ”Jeg hedder Ilia og går i 3n. Jeg går i Figne og hedder…”

Efter optagelsen var Figne og Ilia lidt ærgerlige over, at de glemte at fortælle, at man jo sagtens man være elev på CG uden at være med i 1000 udvalg. For det kan man selvfølgelig.

Planen var egentlig, at det skulle være en sofasamtale med en lærer-moderator og lidt flere elever, men vi måtte ændre – på grund af, suk, corona. Så var det altså helt vildt at opleve, hvordan Figne og Ilia selv tog styringen. “Så gør vi da bare sådan her…”

CG – The Movie

Og så er der ”CG – The Movie” – vi lokkede en lille gruppe til at lave en film om CG. De fik frie hænder. Gik det helt galt kunne vi jo bare lade være med at bruge filmen, tænkte vi snedigt. Faktisk vidste vi ikke helt, hvad vi skulle sige, da vi så den første gang. Vi kunne sådan set ikke sige så meget, for vi tabte kæberne af bare benovelse. Er det det, CG er for eleverne, så er vi ikke langt fra det, vi i vores vildeste øjeblikke kunne tænke os, at CG var for vores elever. 1000 tak til deltagere og teknikere: Anton, Amalie, Frøya, Karl Emil, Linus, Maja og Theodor. Og alle de andre. Der er ikke så meget andet at sige end: god fornøjelse: