Optagelsesregler i 2023

Hvis du ønsker at gå på Christianshavns Gymnasium, skal du søge optagelse via din skole. Seneste frist er den 13. marts. Du skal sende din elektroniske ansøgning via optagelse.dk og dine forældre, samt vejleder skal skrive under med digital signatur eller MitId.

Elevfordeling fra 2023

Læs mere om de nye regler for, hvordan pladserne på de gymnasiale uddannelser fordeles.

Uddannelsesguiden.dk (åbner i nyt vindue) kan du læse mere om de nye regler og se, hvordan elevfordelingen vil foregå på i Region Hovedstaden. Se videoen om hvordan gymnasiepladserne bliver fordelt i fordelingszoner (åbner i nyt vindue).

Når du søger om optagelse i gymnasiet, bliver du vurderet efter Undervisningsministeriets optagelsesbekendtgørelse (åbner i nyt vindue).

Undervisningsministeriets adgangskrav er forklaret på Uddannelsesguiden.dk (åbner i nyt vindue). Her kan du læse følgende om adgangskravene til de gymnasiale uddannelser, hvis du søger om optagelse efter 9. klasse eller 10. klasse.

 

Læs vores studieretningshæfte 2023 (åbner i nyt vindue),
der beskriver kort om vores
studieretninger og aktiviteter på CG

Besøg CG i januar til vores Orienteringsaften. Se skolen, mød eleverne og lærerne ved aftenens arrangement.

Forside Studieretningshæfte 2023

Optagelse på CG

Hvorfor CG? Det er måske det vigtigste spørgsmål overhovedet! CG skal helst være noget for dig!!

I forbindelse med det årlige studieretningsudbud kan du kan finde grunde til at gå på CG – på undersiden “studieretningsudbud”, som du finder under punktet “studiet” på hjemmesidens forside.

Besøg os! Dan dig dit eget indtryk af CG på besøgsdage og i brobygningsforløb. Du kan også lægge vejen forbi CG, når vi åbner dørene på vores orienteringsaften.

Har du yderligere spørgsmål?

Du er altid velkommen til at  kontakte os omkring optagelsesproceduren ved at sende en mail til optagelse@cg-gym.dk, hvorefter vi vil tage kontakt til dig.

Det er optagelsesbekendtgørelsen og de tilhørende regelsæt, der regulerer alt vedrørende optagelsen på de gymnasiale uddannelser. Love, bekendtgørelser og vejledninger for gymnasieområdet er samlet på Undervisningsministeriets optagelsesbekendtgørelse (åbner i nyt vindue). Du skal benytte et specielt ansøgningsskema, som du finder på www.optagelse.dk.

Undervisningsministeriets regler er forklaret på Uddannelsesguiden.dk (åbner i nyt vindue). Her kan du læse følgende om adgangskravene til de gymnasiale uddannelser. Nedenstående tekst er hentet direkte fra Uddannelsesguidens vejledninger.

For at få retskrav på optagelsen på en treårig gymnasial uddannelse, skal man opfylde en række betingelser, som bl.a. er beskrevet i Undervisningsministeriets optagelsesbekendtgørelse. Et retskrav på optagelse indebærer dog ikke, at man bliver optaget på CG.

Nogle af de elever, der har søgt ind på gymnasiet, skal til uddannelsesparathedsprøve og efterfølgende optagelsessamtale. Tid og sted for prøver og samtaler oplyses årligt på vores hjemmeside. Det er Undervisningsministeriet, der fastlægger reglerne for prøven, du kan også læse mere om optagelsesprøven på UVMs hjemmeside (åbner i nyt vindue).

Reglerne for optagelse revideres særdeles ofte. Når vi kender den konkrete køreplan for optagelsen et givet år offentliggør vi en nyhed her på hjemmesiden. Vi henviser til nyheden på forsiden af hjemmesiden.