Optakt til orienteringsaften ’23

CG afholder orienteringsaften tirsdag 17. januar 2023, 19.30-21.30. Øvrige praktiske detaljer er omtalt på vores faste side om orienteringsaften (åbner i samme vindue).

Årets gang på CG

På CG har vi to samtidige tidsregninger. På en måde følger vi kalenderåret, og her er orienteringsaften årets første højdepunkt. Vi åbner portene på vid gab, alle ansatte samt 100+ elever tager mod 1000+ gæster. Det er dagen, hvor vi viser os frem og fortæller om os selv. Vi tror fuldt og fast på, at vores elever er de absolut bedste ambassadører for CG. Når vi kommer til skoleårets start i august, fortæller de nystartede elever gang på gang, at stemningen på CGs orienteringsaften var udslagsgivende for deres valg af CG.

CGs virkelige tidsregning er dog ikke kalenderårets. Tidsregningen følger skoleårets gang, og skoleåret starter i august. Her er en kalender med 12 indtryk, et for hver måned – billeder nedenfor. Vil du følge hverdagslivet på CG, findes vi på Facebook (åbner i nyt vindue) og Instagram (åbner i nyt vindue).

August

En af årets første vigtige begivenheder er farvefesten for alle CGs nystartede elever. Eleverne fra hvert grundforløbshold møder op i en farve og laver en buffet, der ligeledes er holdt i holdets farve. Vi har gjort os en del tanker om opstart og farvefest (åbner i samme vindue).

September

Lidt inde i skoleåret er det tid til idrætsdag og -fest. Idrætsdagen er et ”ryste-sammen-tiltag” på tværs af klasser og årgang. For klasserne er det et udstyrsstykke. Temaet skal være gennemført, men ikke i en grad der gør det for vanskeligt at konkurrere. Tag ikke fejl, klasserne vil gerne vinde, måske helst af alt over lærerholdet. Læs mere i historien, Let the games begin (åbner i samme vindue), hvor der også er en lille sidehistorie, Feltstudier og punkbands (åbner i samme vindue) om de to farlige 3x’ere.

Oktober

Krystalkuglen var med CG, da vi planlagde valgdebat for vores førstegangsvælgere. Vi havde fået tilsagn om deltagelse fra en række prominente repræsentanter for 12 ud af 13 opstillingsberettigede partier og var så heldige, at valget blev udskrevet, så CG blev et af de første stoppesteder på politikernes valgturneer. Villads fra k, i samarbejde med Marius (x), Olivia (j) og Wilma (e) holdt de 12 politikere i kort snor. En fremragende debat, som alle havde ære af, læs mere i historien, Valgdebat (åbner i samme vindue).

November

Engagement er et kendetegn ved CGs elever, og det nyder Røde Kors godt af. CG ligger stabilt i top i kampen om at blive årets Røde Kors Gymnasium. Det lykkedes i 2020 og igen i 2022. Skønt for CG men fantastisk for de mennesker, som nyder godt af den hjælp, de indsamlede midler muliggør. Læs mere i historien Uheld. Igen, igen (åbner i samme vindue) men også i historien om Clara ude i verden (åbner i samme vindue) – Clara fik et af CGs få legater, Lektor Bjørns rejselegat, bl.a. for sit arbejde for Røde Kors.

December

Det er en hyggemåned. Første skoledag i december danner Drømmeudvalgsmedlemmerne pebernøddeespalier på begge sider af Prinsessegade. Det er ikke kun søvndrukne CGere, der får en pebernød og et godmorgen med på vejen. Det gør forbipasserende christianshavnerbørn også. Det er hyggeligt at se børnenes tindrende øjne, når de tager en pebernød på deres vej til børnehave og skole. Men december er også måneden, hvor kor og bands giver julekoncert i Christians Kirke. På kalenderårets sidste skoledag uddeler CGs nissebande sødt og sundt til alle elever.

Januar

Besøg os tirsdag 17. januar 2023 kl. 19.30-21.30 – dagen hvor vi afholder orienteringsaften

Februar

Hidtil har vi lagt vægt på nogle af de højdepunkter, der forsøder skoleåret. Men et skoleår udgøres primært af den daglige undervisning. Det kan være i laboratoriet, hvor man skal bestemme, hvornår en opløsning skifter farve eller i et gruppearbejde, hvor man arbejder med en bestemt problemstilling, fx i forlængelse af et oplæg af Matematik-Bjørn og DMI-Martin (åbner i samme vindue). Det kan også være i form af en lettere alternativ idrætstime på Holmen, dog ikke i februar!

Marts

Elevengagement har en mere formaliseret side. Elevrådet på CG er endog meget aktivt. Rådet er åbent, hvilket betyder, at alle kan dukke op til møderne. Derved bliver vejen til indflydelse kort, og alle har mulighed for at påvirke deres egen CG hverdag. Hvert år drager elevrådsrepræsentanterne på hyttetur (i starten af skoleåret), hvor de fx kaster sig ud i rundkredssnakke. Elevindflydelsen kommer også til udtryk ved, at det er tre elever, der er ordstyrere på det torsdagsforum, vi har hver anden uge. Det er en platform, hvor man kan give beskeder om stort og småt. Og man kan fodre ”Sig det med torsdagsforum”-kassen med en besked, som ordstyrerne måske vælger at læse op for forsamlingen.

April

Her kan man købe sig til kærlighed. Eller noget. Det koster kun en flad femmer at få Drømmeudvalget til at stå for en hilsen fra en CGer til en anden. Et hyggeligt ritual. Elevengagement er ikke kun det formaliserede. Det finder sted i det små, i hverdagslivet. På CG har vi myriader af udvalg, hvor eleverne samles om en fælles interesse, fx skak.

Maj

Måneden før måneden. 3.g’erne tæller ned til sidste skoledag og er selvfølgelig så venlige, at de samtidig fortæller 1. og 2.’ere, hvor mange skoledage de har tilbage. Vi kalder det for vores ”count down wall”. Når tallet går i nul, skifter CG rytme. Det er eksamenstid, og alt bliver lige lidt mere intenst. Det er en tid, hvor ingen vil fejle. Det gælder naturligvis elverene men også alle ansatte. Fejler man på denne tid af året, er det vanskeligt at nå at rette fejlen.

Juni

Skoleåret kulminerer med festdagen over dem alle, translokationen. Derefter siger studenterne farvel til CG. Mange tager en vogn, en del forlader skolen til fods. Selv under de mere eller mindre strenge coronanedlukninger havde vi en fest, læs fx om studenterdagene i 2021 (åbner i samme vindue).

Juli

Alt liv har forladt CG. Og dog. Når CGs daglige beboere rykker ud for sommeren, overtager håndværkerne. Gamle bygninger trænger altid til en kærlig hånd.

Efter juli kommer august og et nyt CG år tager sin begyndelse.