Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function '_wp_footnotes_kses_init' not found or invalid function name in /var/www/www.cg-gym.dk/www/newsite/wp-includes/class-wp-hook.php on line 307
Legater - Christianshavns Gymnasium

Legater

På CG uddeler vi hvert år tre-fire legater i forbindelse med translokationen, dagen hvor vi siger farvel til en årgang CG studenter.

På denne side omtaler vi legaterne generelt og på de tre undersider (nederst), angiver vi, hvem der har modtaget legaterne.

På CG anser vi fællesskabet som noget centralt. Men fællesskabet kan sagtens udgøre afsættet for individuelle præstationer, der er lidt ud over det sædvanlige. Med legaterne søger vi at anerkende nogle af de præstationer, som styrker fællesskabsfølelsen i en eller anden forstand.

Selvom uddelingen sker i CG regi, er det ikke CG, der står bag legaterne.

  • Bag Lektor Bjørns Rejselegat står en tidligere elev.
  • Bag Jørgen Klinth-Jensens legat står en, nu afdød, tidligere elev
  • Rektor Bøgh (afdød tidligere rektor) har lagt navn til et legat med samme navn.

Der har gennem årene eksisteret enkelte andre legater, som er blevet uddelt i kortere eller længere tid.

Støtteforeningen CGs venner stod i en kortere årrække bag et legat, der blev delvist finansieret af det overskud af den “gammel elev fest”, som foreningen arrangerede de pågældende år. Legatet, “Foreningen CGs venners legat”, blev uddelt i nogle få år:

    • 2015: Sebastian, 3j

Siderne er under opbygning, hvilket sker i takt med, at vi finder de relevante oplysninger. Oplysningerne dukker op, idet vi er ved at reorganisere vores arkiv.

Status er, at vi har overblik over samtlige modtagere af Lektor Bjørns Rejselegat.