Badmintonsucces

Livet som elev på CG er ikke nødvendigvis enten eller. Det er ikke givet, at man enten er i skole eller har fri. I gråzonen mellem skole og fri finder man bl.a. en række ekstra tilbud, herunder frivillig idræt. Idrætsgrenene skifter fra år til år, og dette skoleår har vi bl.a. haft frivillig idræt i badminton. De senere år er vi gået fra, at ”det handler om at være med” til, at ”det handler om at være med, men det er også helt rart at vinde”. Søg på ”frivillig idræt” her på hjemmesiden, så finder du en række historier om CGs gode og knap så gode præstationer i diverse idrætsgrene. Her følger Cille Mayers (engelsk, idræt) referat fra CGs sejrrige optræden i årets badmintonturnering – for gymnasier:

Torsdag d.11/1-18 drog CGs badmintonhold til fjerntliggende Stenhus Gymnasium for at deltage i den årlige badmintonturnering, hvor vi stillede op i B-rækken.

Op til turneringen havde flere gymnasier meldt fra, så slaget skulle stå mod Gl. Hellerup, Stenhus og Nærum gymnasier i en pulje, hvor alle mødte alle.

Første kamp mod Gl. Hellerup blev en sand gyser. En sejr ville kræve mindst tre sejre i fem opgør, to singler (dame og herre) og tre doubler (dame, herre, og mix).

En lidt kamprusten Julie ’Baun’ Roepstorff (3r) havde svært ved at finde banen og måtte desværre indkassere et nederlag i to tætte sæt. På samme tid var CGs herresingle, Mathias ’Axelsen’ Hornbøll (3x), heldigvis stærkt spillende og havde fuld kontrol over sin modstander. Han udlignede holdkampen til 1-1. På den tredje bane var damedoublen med Anna ’Pedersen’ Seerup (2k) og Linda ’Rytter Juhl’ Dzemaili (2k) noget overmatchet og fik aldrig gang i spillet.

CG var nu bagud 1-2, og de afgørende herre- og mixdoubler skulle i gang. Doublerne kom skidt fra start, da de begge tabte første sæt. Men efter en solid omgang coaching fra Mathias ’Axelsen’ og Johan ’Gade’ Stærke-Balling (2k), vendte CG-doublerne skuden. Herredoublen bestående af Jens ’Boe’ Hammer (1d) og Mathias ’Mogensen’ Bøhrnsen (1d) fandt melodien og vandt sikkert tredje og afgørende sæt.

Stillingen var nu 2-2 og mixdoublen med Signe ’Pedersen’ Heide (3r) og Robert ’Fischer’ Thyssen (3r) skulle afgøre udfaldet af holdkampen. Efter lidt startvanskeligheder og bagud med et sæt, spillede Signe ’Pedersen’ og Robert ’Fischer’ sig ind på ind på hinanden, og duoen fik vendt kampen og sikrede dermed CG en sejr i kampen.

Herfra så CG sig ikke tilbage…

Julie ’Baun’ fandt storformen frem og vandt de næste to singler. Damedoublen spillede sig også varme og vandt den sidste kamp mod Nærum.

Det gode spil og holdånden sikrede, at både Stenhus og Nærum blev besejret 4-1.  Dermed var der sejre til samtlige CG-spillere og – ikke mindst – en plads øverst på skamlen!

Tillykke til spillerne – og tak for en dejlig dag!

Cille Mayer