Forskerpraktik ’18

Går du i 2. eller 3.g i skoleåret 2018-19? Vil du prøve at samarbejde med en forsker fra universitetet?

Så skal du overveje, om du vil deltage i årets Forskerpraktik for elever på Nørre G og CG.

”Til Forskerpraktik kommer man til at arbejde, være en smule presset, møde nye mennesker og drikke masser af kaffe” (deltager i 2017)”

Tilmelding

…sker fra 21. august til 31. august 2018!

Hvad går det ud på?

Du kan høre mere til informationsmøder på hhv. CG og Nørre G, og vi kommer også rundt i klasserne og fortæller om forløbet. Forskerpraktik er din mulighed for at samarbejde med en forsker på fire workshops til efteråret (september/oktober). Du og din gruppe vil blive sat ind i den nyeste forskning på det område, du vælger. Sammen med forskeren undersøger og diskuterer I emnet. Nogle forskere har mulighed for at indlægge forsøg eller anden form for dataindsamling og bearbejdning. Som afslutning på projektet laver du sammen med din gruppe en plakat, der præsenterer den forskning, I har beskæftiget jer med. Det er elever fra CG og Nørre G, der får dette tilbud, og det foregår på skift de to steder.

”Det var supersjovt at lave et projekt sammen med nogen søde mennesker og få gjort sig nogle mere dybdegående tanker i nogle fag, som ikke findes på gym.” (deltager i 2016)

Hvilke emner kan vælges?

Igen i år kommer der mange spændende emner programmet. Der er forskningsprojekter indenfor både det humanistiske, det samfundsfaglige og det naturvidenskabelige område. Se listen over projekterne her (siden er placeret hos Nørre G).

“Hvis man er nysgerrig og gerne vil lære noget nyt og interessant på et højere niveau end gymnasiet, så synes jeg helt sikkert, man skal melde sig til Forskerpraktik. Det var en super oplevelse, og jeg var endda så heldig, at jeg kunne bruge projektet til min SRP” (deltager i 2017)

Hvornår foregår det?

Du skal sætte kryds i kalenderen følgende dage fra 11.30 til 15.30:

  • Workshop 1: torsdag 13. september 2018 (Uge 37) på Nørre G
  • Workshop 2: mandag 24. september 2018 (Uge 39) på CG
  • Workshop 3: onsdag 10. oktober 2018 (Uge 41) på Nørre G
  • Afslutning: onsdag 31. oktober 2018 (Uge 44) på CG

”Hvis man som studerende føler sig nysgerrig og gerne vil lære noget nyt og interessant på et højere niveau end gymnasiet, så synes jeg helt sikkert man skal melde sig til Forskerpraktik. Det var en super oplevelse, og jeg var endda så heldig, at jeg endda kunne bruge projektet til min SRP” (Alexander 3.x, NG, 2017)

Hvordan tilmelder man sig?

Tilmeldingen sker på denne side (placeret hos Nørre G) fra d. 16. august til d. 31. august. I kan tilmelde jer enkeltvis eller i par, og I kan angive 3 ønsker. De tidligere år har langt de fleste fået opfyldt deres 1. prioritet, så det håber vi at kunne igen i år.

Fravær og aflevering

Du får lovligt fravær til at deltage i projektet. Plakaten/opgaven kan, hvis du aftaler det med den relevante faglærer/teamleder, gøre det ud for en aflevering. Du kan evt. også videreføre opgaven i forbindelse med SRP eller SRO.

Flere spørgsmål?

Har du flere spørgsmål om selve Forskerpraktikken, så…

…se forskerpraktikkens side hos Nørre G

…eller skriv eller ring til Charlotte Nielsen. Hun er projektleder for Nørre G og Christianshavns Gymnasium og kan kontaktes på chn@norreg.dk eller 30 58 65 68.

”Forskerpraktik giver en mulighed for selv at vælge hvad man vil fordybe sig i. At arbejde med noget fagligt som interesserer en, er en helt anden oplevelse end gymnasiernes afleveringer. Fagtekster bliver umådeligt spændende, og diskussioner bliver fascinerede og underholdende. Det kræver nogle hjernevridninger, men jeg ville lyve hvis jeg sagde at jeg ikke havde grinet” (Ulla Kilen, NG 2017)