Vokabulantis

Lige nu skriver 2a, 2m, 2n og 3n løs på deres myter om “Vokabulantis”!

De mødte digteren Morten Søndergaard her på CG onsdag 2.10, hvor kunstneren inspirerede dem til at skrive deres bud på myten om sprogets land.

Denne titel er også arbejdstitlen for Mortens kommende værk: et stop motion-computerspil om at genfinde sproget for de store følelser og et bud på et eventyrligt kig ind i sprogets land med byer som ‘Substantinopel’ og mytefigurer som ‘Ordføreren’. Forud for mødet har eleverne i danskundervisningen undersøgt myten som genre og Mortens digte og værker, der alle har sproget som tema.

Mødet mellem eleverne og kunstneren skabte et ganske særligt rum for kunstnerisk udfoldelse og fordybelse. Morten roste eleverne for deres tekster, der var fulde af ‘power’ og stærke kunstneriske greb. Og vi takker Morten for en stærkt inspirerende dag og et stort nærvær. Eleverne inspirerer måske også kunstneren til nye greb og nyt fortællestof i hans eget værk, hvem ved?

Morten kommer igen d. 30.10. og afholder en ”litterær salon” for 12 elever efter Forfatterskole-modellen. Hele forløbet er nemlig også et springbræt til en forfatterskole på CG, som alle de elever, der har en forfatterspire i maven, kan melde sig til. Vi vil derfor oprette et forfatterskoleudvalg inden jul, så hold øje med invitationen ved torsdagsforum i november.

Af: Signe Westergaard Lund (lærer, billedkunst, dansk & fransk)