Orienteringsaften

Tag pulsen på CG

Orienteringsaften afholdes hvert år, i 2024 er det den 16. januar, i tidsrummet 19.30-21.30.

Der er ÅBENT HUS fra kl. 19.30-21.30, hvor man kan møde elever og ansatte, få studievejledning og besøge studieretninger, fag og aktiviteter, som præsenteres rundt omkring på hele gymnasiet. Der er ikke tilmelding til aftenen, man skal blot møde frem på skolen.

Kl. 19.30 og 20.30 er der FÆLLESMØDE i gymnasiets kantine (Annekset, Prinsessegade 62). Fællesmødeprogrammet består af elev- og rektortaler, musikindslag og praktisk information.

Der er begrænsede parkeringsmuligheder ved gymnasiet, men bus 2A, 31, 37 og metro går næsten til døren.

På denne side deler vi også væsentlig information, der knytter sig til optagelsesproceduren. De følgende dokumenter knytter sig til optagelsen 2023 og tjener som eksempler til 2024 udgaverne er klar.

Læs vores studieretningshæfte 2023 (åbner i nyt vindue), der beskriver kort om vores studieretninger og aktiviteter på CG.

Du kan også læse mere om optagelsesreglerne for 2023.

Adgangskrav til de gymnasiale uddannelser

Luk alle dropdowns

*Hvis du ikke får mindst 5,0 i gennemsnit i de lovbundne prøver (åbner i nyt vindue), har du stadig krav på at blive optaget, hvis du:

Vær opmærksom på, at du kan opnå retskrav på optagelse i op til to år efter, du har afsluttet 9. klasse, hvis du søger om optagelse senest 1. marts det år, hvor du gerne vil starte på uddannelsen. Det betyder, at du i denne periode har mulighed for at søge om optagelse på baggrund af dine resultater fra 9. klasse.

Undervisningsministeriets regler er forklaret på Uddannelsesguiden.dk (åbner i nyt vindue). Her kan du læse følgende om adgangskravene til de gymnasiale uddannelser. Ovenstående tekst er hentet direkte fra Uddannelsesguidens vejledninger.

For at blive optaget på stx efter 10. klasse skal du opfylde følgende, hvis du ikke allerede opfylder betingelserne for retskrav på optagelse efter 9. klasse:

*Hvis du ikke fik mindst 5,0 i gennemsnit i de lovbundne prøver (åbner i nyt vindue) ved folkeskolens afgangseksamen, har du stadig krav på at blive optaget, hvis du:

I visse tilfælde har du mulighed for at forbedre dine karakterer fra 9. klasse ved prøverne i 10. klasse. Læs mere i artiklen om folkeskolens afgangseksamen (åbner i nyt vindue).Vær opmærksom på, at du kan opnå retskrav på optagelse i op til et år efter, du har afsluttet 10. klasse, hvis du søger om optagelse senest 1. marts det år, hvor du gerne vil starte på uddannelsen. Det betyder, at du i denne periode har mulighed for at søge om optagelse på baggrund af dine resultater fra 10. klasse.Undervisningsministeriets regler er forklaret på Uddannelsesguiden.dk (åbner i nyt vindue). Her kan du læse følgende om adgangskravene til de gymnasiale uddannelser. Ovenstående tekst er hentet direkte fra Uddannelsesguidens vejledninger.

Program for fællesmøder kl. 19.30 og 20.30

VELKOMMEN PÅ
CHRISTIANSHAVNS GYMNASIUM
Rektor Troels Vang Andersen

OM GYMNASIET
OG CHRISTIANSHAVN
Rektor Troels Vang Andersen

MUSIKINDSLAG

ELEVERNES GYMNASIUM
1.g-tale
Elevrådet

MUSIKINDSLAG

AFTENENS VIDERE FORLØB

Forside Studieretningshæfte 2023