Optagelsesregler i 2024

Hvis du ønsker at gå på Christianshavns Gymnasium, skal du søge optagelse via din skole. Seneste frist er den 1. marts. Du skal sende din elektroniske ansøgning via optagelse.dk og dine forældre, samt vejleder skal skrive under med digital signatur eller MitId.

Elevfordeling fra 2024

Læs mere om de nye regler for, hvordan pladserne på de gymnasiale uddannelser fordeles.

Uddannelsesguiden.dk (åbner i nyt vindue) kan du læse mere om de nye regler og se, hvordan elevfordelingen vil foregå på i Region Hovedstaden. Se videoen om hvordan gymnasiepladserne bliver fordelt i fordelingszoner (åbner i nyt vindue).

Når du søger om optagelse i gymnasiet, bliver du vurderet efter Børne- og Undervisningsministeriets optagelsesbekendtgørelse (åbner i nyt vindue). Tjek også Børne- og Undervisningsministeriets liste over Ofte stillede spørgsmål i forbindelse med adgang og optagelse (åbner i nyt vindue) i gymnasiet.

Børne- og Undervisningsministeriets adgangskrav er forklaret på Uddannelsesguiden.dk (åbner i nyt vindue). Her kan du læse følgende om adgangskravene til de gymnasiale uddannelser, hvis du søger om optagelse efter 9. klasse eller 10. klasse.

Hvornår får du svar?

I år får alle ansøgere svar om en reserveret plads på et gymnasium, hvor du kan optages, hvis du opfylder optagelsesreglerne. Du vil få svar om reservationen senest den 8. maj 2024.

Læs vores studieretningshæfte 2024 (åbner i nyt vindue),
der beskriver kort om vores
studieretninger og aktiviteter på CG

Har du yderligere spørgsmål?

Du er altid velkommen til at  kontakte os omkring optagelsesproceduren ved at sende en mail til optagelse@cg-gym.dk, hvorefter vi vil tage kontakt til dig.

Forside Studieretningshæfte 2024

Hvis du har brug for hjælp til din ansøgning

Du skal kontakte din Uddannelsesvejleder hvis du går på en folkeskole eller efterskole. Hvis du er gået ud af skolen, kan du få vejledning på evejledning.dk. På evejledning.dk sidder vejledere klar til svar dag, aften og weekend på telefon, chat og mail.

Du er også velkommen til at kontakte CG, hvis du har specifikke spørgsmål til vores studieretninger eller andre forhold omkring vores skole.

Det er optagelsesbekendtgørelsen og de tilhørende regelsæt, der regulerer alt vedrørende optagelsen på de gymnasiale uddannelser. Love, bekendtgørelser og vejledninger for gymnasieområdet er samlet på Børne- og Undervisningsministeriets optagelsesbekendtgørelse (åbner i nyt vindue). Du skal benytte et specielt ansøgningsskema, som du finder på www.optagelse.dk.

Undervisningsministeriets regler er forklaret på Uddannelsesguiden.dk (åbner i nyt vindue). Her kan du læse om adgangskravene til de gymnasiale uddannelser.

For at få retskrav på optagelsen på en treårig gymnasial uddannelse, skal man opfylde en række betingelser, som bl.a. er beskrevet i Undervisningsministeriets optagelsesbekendtgørelse. Et retskrav på optagelse indebærer dog ikke, at man bliver optaget på CG.

Nogle af de elever, der har søgt ind på gymnasiet, skal til uddannelsesparathedsprøve og efterfølgende optagelsessamtale. Tid og sted for prøver og samtaler oplyses årligt på vores hjemmeside. Det er Børne- og Undervisningsministeriet, der fastlægger reglerne for prøven, du kan også læse mere om optagelsesprøven på UVMs hjemmeside (åbner i nyt vindue).

Reglerne for optagelse revideres særdeles ofte. Når vi kender den konkrete køreplan for optagelsen et givet år offentliggør vi en nyhed her på hjemmesiden. Vi henviser til nyheden på forsiden af hjemmesiden.

*Hvis du ikke får mindst 5,0 i gennemsnit i de lovbundne prøver, har du stadig krav på at blive optaget, hvis du:

  • får et gennemsnit på mindst 3,0 i de lovbundne prøver
    eller
  • får et gennemsnit på mellem 2,0-3,0 i de lovbundne prøver og gennemfører en vejledningssamtale med rektor på det ønskede gymnasium

Vær opmærksom på, at du kan opnå retskrav på optagelse i op til to år efter, du har afsluttet 9. klasse, hvis du søger om optagelse senest 1. marts det år, hvor du gerne vil starte på uddannelsen. Det betyder, at du i denne periode har mulighed for at søge om optagelse på baggrund af dine resultater fra 9. klasse.

 

*Hvis du ikke fik mindst 5,0 i gennemsnit i de lovbundne prøver ved folkeskolens afgangseksamen, har du stadig krav på at blive optaget, hvis du:

  • fik et gennemsnit på mindst 3,0 i de lovbundne prøver
    eller
  • fik et gennemsnit på mellem 2,0-3,0 i de lovbundne prøver og gennemfører en vejledningssamtale med rektor på det ønskede gymnasium

I visse tilfælde har du mulighed for at forbedre dine karakterer fra 9. klasse ved prøverne i 10. klasse. Læs mere i artiklen om folkeskolens afgangseksamen.

Vær opmærksom på, at du kan opnå retskrav på optagelse i op til et år efter, du har afsluttet 10. klasse, hvis du søger om optagelse senest 1. marts det år, hvor du gerne vil starte på uddannelsen. Det betyder, at du i denne periode har mulighed for at søge om optagelse på baggrund af dine resultater fra 10. klasse.