Hverdagslivets udvalg

Til glæde og gavn - i hverdag og til fest

Udvalgene er mere eller mindre aktive, visse udvalg er faste, andre etableres og forsvinder hurtigt. Fælles for udvalgene er, at de typisk organiserer deres arbejde i lectio og facebookgrupper. Udvalgene står bag aktiviteter, som i varierende grad er udtryk for en formel tilknytning til CG. F.eks. er der altid ansatte til stede ved CGs fem årlige fester samt huefesten, hvorimod CG ikke har noget at gøre med den årligt tilbagevendende havnerundfart.

3.g.-udvalget

3.g udvalget er paraply for en række underudvalg, som står bag de aktiviteter, som tilsammen sikrer, at 3.g’erne afslutter deres CG-tid på den helt rigtige CG-måde.

Der skal laves en aftale om huekøb med en leverandør. Hueudvalget forhandler på alle klassers vegne, men den enkelte elev er selvfølgelig hverken forpligtet til at købe en hue eller købe den hos den valgte leverandør. Der er i øvrigt tradition for, at de eventuelle rabatter og andre goder, som eleverne kan forhandle sig frem til, kommer alle – ikke enkelte – til gode. Og der skal laves Blå bog.

Den årlige “count down” til sidste skoledag skal også sættes i værk, den består altid af håndtegnede tal, som rives ned på torsdagsforum – under afspilning af det klassiske hit “Final count down”. Der skal ydermere være styr på afspilningen af CG-udgaven af hittet “En dag tilbage”, som høres i skolegården på næstsidste skoledag. Endelig skal der være styr på selve translokationsdagens forløb.

Så er der havnerundfarten og huefesten. Havnerundfarten har egentlig ikke har noget at gøre med CG. Derimod er der ansatte til stede ved den huefest, som udvalget også arrangerer. Fælles for havnerundfarten og huefesten er, i tråd med så meget andet på CG, at det ikke er lukkede arrangementer for 3. g’erne.

Café-udvalget

Café-udvalget er udvalget, der – som navnet indikerer – arrangerer fredagscafeerne på CG. De foregår i kantinen fra kl. 15.30 til omkring 18.45. Der er billige øl, fed musik og super god stemning! Der er desværre kun fire fredagscaféer om året.

Drømmeudvalget

Drømmeudvalget er et super udvalg! Vi afholder arrangementer som bogstavsmiddagene, og vi fejrer årets vigtigste højtider, f.eks. 1. december, skolens fødselsdag, Pedellas jubilæum, Rektor Troels’ fødselsdag, valentinsdag og fastelavn. Vi prøver simpelthen at skabe en hyggelig stemning og en masse social kontakt på tværs af klasser og årgange!

Drømmeudvalgets primære opgave er bogstavsmiddagene, hvor hver søjle får en aften til at spise og feste sammen i kantinen. Aftenen er fuld af en masse sjove konkurrencer, f.eks. ølstafet og bootyshake, der giver eleverne mulighed for at lære hinanden bedre at kende. Højdepunktet til bogstavsmiddagene er “Mr. & Mrs.”-konkurrencen, hvor hvert klassetrin i søjlen vælger en dreng og en pige til at dyste mod de andre årgange om at blive bogstavets Mr. & Mrs.

Men drømmeudvalget har også mange andre utrolig vigtige gøremål i hverdagen på CG. Hvert år fejrer vi 1. december ved at spille “Last Christmas” (en del gange), ved at uddele pebernødder i Prisessegade og ved at sørge for et virkelig flot letpåklædt Lucia-optog, hvor udvalgets smukke drenge er rundt i alle CGs afkroge, mens de synger synger Lucia-sangen igen og igen (de fleste år pivfalsk). Desuden stiller vi en jule-postkasse op, så der er mulighed for – evt. anonymt – at erklære sin kærlighed til en af de mange dejlige elever eller lærere på CG. For er der noget bedre tidspunkt til en kærlighedserklæring end ved juletid? Det skulle måske lige være ugerne op til valentinsdag, så der stiller vi naturligvis igen en fremragende kærlighedspostkasse op!

Fastelavn fejres selvfølgelig også på CG, for det er en højtid, det virkelig er værd at tage vare på. Drømmeudvalget holder en caféaften, “Faste-lounge”, og her er der rig mulighed for at slå katten af tønden og blive kåret som årets bedst udklædte.

Alt i alt er det drømmeudvalgets opgave at gøre det endnu sjovere at gå i skole – også selvom det nogle gange er januar, og der er frygtelig lang tid til sommerferien.

Festudvalget

Festudvalget er det udvalg, der sørger for, at der er liv på CGs gange og på CG generelt. Det er festudvalget, der har ansvaret for at dansegulvene bliver fyldt gang på gang. Derfor er det vigtigt, at vi, der er i udvalget kan komme op med dekorative idéer og finde dj’s, der forstår at vende plader og skabe festengagement. Det er ofte CGs egne elever, der ender bag pulten, men overraskelser i ny og næ forekommer også.

Festudvalget arrangerer fem årlige fester: idrætsfesten, temafesten, julefesten, gallafesten og revyfesten. Vores mål er at gøre hver eneste fest unik og uforglemmelig, så eleverne danser og hygger på kryds af klasserne. Idrætsfesten afholdes samme dag som idrætsdagen; det er en udklædningsfest, hvor hver klasse gennemfører et tema i påklædning, mad og eventuel underholdning. Temafesten er en fest, hvor hele skolen er fælles om at udleve samme tema. Julefesten afholdes den første fredag i december, og der er rig mulighed for at ønske alverdens ting, når man sidder på julemandens skød. Ved gallafesten lægger eleverne stor vægt på at gennemføre den klassiske galla-stil (efter bedste evne), og ved revyfesten laver eleverne traditionelt en masse sjov og spas.

Hver dag på CG er en fest, og der er plads til alle, der vil sætte sit festpræg på skolen!

Glædesudvalget

Vi er et lille udvalg, der arranger små spontane glædesspredende aktiviteter i hverdagen, f.eks. udskænkning af morgenkaffe i porten ind til CG.

Operation Dagsværk (OD)

På CG har vi en lang tradition for at være meget aktive i Operation Dagsværk.

Dagsværkdagen er normalt den første onsdag i november. Ideen med OD er, at gymnasieelever bruger en enkelt dag af deres uddannelse til at fremme unges uddannelse andre steder i verden. Pengene er gået til projekter i f.eks. Zimbabwe, Burma,  Peru, Irak og Kenya.

CG har hvert år tjent ca. 180.000 kr. hvilket gør os til et af de gymnasier, der tjener flest penge i Danmark pr. elev. Der sker på forskellige måder:

  1. Gennem en dags frivilligt arbejde fra de elever, der ønsker det
  2. Gennem vores årlige fest Natværk. Natværk er den største støttefest i københavnsområdet hvor mere end 900 personer deltager.

Alle Operation Dagsværk-aktiviteter på CG arrangeres af OD-gruppen. Vi er ca. 20 elever fordelt på de tre årgange, der sammen bruger tid på at stable de forskellige ting på benene. OD-gruppen er et udvalg, hvor man hurtigt kommer til at lære hinanden på både godt og ondt.

OD er en vigtig del af skolens identitet, og vi gør meget for at forbedre arrangementerne år til år. Derfor er vi altid glade for nye aktive elever, der kan være med til at udvikle OD-projektet.

Spilleudvalget

Spilleudvalget – Er du game??

Spilleudvalget er et udvalg, hvis primære formål er at varetage den spirende populære interesse blandt vores medstuderende: brætspil!

Vi forsøger så vidt som muligt at skabe kontakt på tværs af klasser og har flere projekter i kikkerten, f.eks. er der planer om samarbejde med andre og mere etablerede CG-udvalg.

Hver gang det bliver den første tirsdag i måneden, holder spilleudvalget et virkelig interessant event i kantinen, nemlig spilletirsdagen. Her er alle der har en lille spillefugl gemt i maven, elsker en god konkurrence, har et specielt talent inden for spillebranchen, synes brætspil er the shit eller bare gamer generelt utrolig velkomne, for spilletirsdag er en dag man sent glemmer!