Et kig på Grundlovens §81

Vi letter på hatten i dag. I anerkendelse af, at Filippa og Rebekka har vundet Kammeradvokatens konkurrence, ”Fremtidens grundlov”. Filippa og Rebekka tog et kig på Grundlovens ligestillingsproblematiske §81:

Enhver våbenfør mand er forpligtet til med sin person at bidrage til fædrelandets forsvar efter de nærmere bestemmelser, som loven foreskriver.

Deres vinderbidrag er en film med titlen, ”Et skridt i ligestillingens navn,” og hovedpointen er, at der skal indføres værnepligt for kvinder.

De forskellige bidrag blev bedømt af en vist ikke helt ueffen jury bestående af Folketingets Ombudsmand, Niels Fenger, højesteretsdommer Jens Peter Christensen og chef for samfundsansvar og kommunikation hos Poul Schmith/Kammeradvokaten, Anne Bach Waagstein.

I Kammeradvokatens nyhedsomtale (åbner i nyt vindue) er der et link til selve filmen. Så kan man selv forholde sig til juryens begrundelse for valget:

Emnet er aktuelt og relevant, og budskabet er klart. Det samme er argumentationen. Og så er billedsiden kreativ, visuelt flot og fastholder seerens interesse.

Ja, aktuelt er det vel, når formanden for Venstre, Jakob Ellemann-Jensen, fremsætter selvsamme forslag en dag efter, at Filippa og Rebekka var blevet kåret som vindere på baggrund af forslaget.

Såvel elever som Kammeradvokat har givet os lov til at dele nedenstående billeder fra dagen. Faktisk blev hele 1k (inkl. deres samfundsfagslærer Anna) inviteret ind til vinderceremonien. Måske fordi 1k stod bag bidragene, der blev 1, 2 og 3?