Feltstudier og punkbands

Onsdag fotofangede vi Maya og Lukas på vej fra civilisation til vildmark. De trøstedrak en sidste kop af KaffeChristians kaffe, inden turen gik til Hvalsø og det sted, hvor de, – sammen med resten af 3x – skulle overnatte i telte.

For Carl og Lukas (fotograferet på CGs idrætsdag, hvor de var udklædt som rollespillere) var feltstudierne i den grad kommet på tværs. De havde sikret sig til billetter til en koncert med punkbandet Moscow death brigade (åbner i nyt vindue), længe før CGs naturvejlederlærer Anders havde skemalagt feststudierne.

De klagede deres nød, og selvom deltagelse i turen er obligatorisk, ligger sådanne aktiviteter jo i en slags gråzone mellem skole og fritid. Anders gik med den gode dømmekraft og valgte kompromiskursen: ”Deltag i feltstudierne, så kan I smutte bagefter.”

Carl og Lukas drog glade mod København: ”Vi kommer tilbage”, vinkede de. ”De behøver I ikke”, svarede Anders og tænkte: ”Ja, ja, den er god med jer”.

Men 02.00 vandrede Carl og Lukas ind i lejren – i øvrigt efter at have tilbagelagt en maraton i løbet af dagen og natten.

Ikke alene vendte de tilbage, men de vidste også, at den form for frihed under ansvar betyder, at man selvfølgelig holder sig ædru før, under og efter koncerten. Ellers bliver man væk, det havde de jo fået lov til.

Der var i øvrigt en stor fordel ved at tage de mange skridt. Carl og Lukas holdt sig i gang, det varmede.

Trods afgang i strålende solskin faldt nattetemperaturen til 6-7 grader. Det var deltagerne slet ikke forberedte på, slet ikke naturvejleder-Anders, der selv var draget afsted uden sovepose. Måske er Anders mere en naturvildleder end naturvejleder?