Internationale CGere

En gruppe af internationalt orienterede CGere har fået en tidlig julegave.

Det er let at skrive, at vi prioriterer internationalisering på CG. Så det har vi gjort. Vi har sågar skrevet det ind i vores vision under overskriften Globale christianshavnere.

Men skriver vi det, skal vi selvfølgelig også gøre det!

Det er langt fra hver gang, at det kommer til udtryk her på hjemmesiden, når vi tænker og gør noget med udgangspunkt i, at vi ser os som globale christianshavnere. Men nu er der en ekstraordinær god anledning.

Vi har i mange år haft fokus på FN og verdensmål, og vi er verdensmålsskole (link åbner i nyt vindue), hvilket vi fx omsætter til en årlig temadag for alle vores 1g’ere (link åbner i nyt vindue). Men det bør jo ikke stoppe dér, temadagene skal gerne sætte sig spor i det efterfølgende hverdagsliv på CG. Og det har det i den grad gjort i år.

FN har netop rundet de 75 år og udskrev i den anledning en konkurrence, Mission for FN (link åbner i nyt vindue), hvor man kunne deltage i en lang række kategorier. Trods alskens coronarelaterede udfordringer deltog en del grupper af CG’ere i konkurrencen, og det gjorde de på bedste vis. Tre bidrag kvalificerede sig til finalerne (link åbner i nyt vindue), og et af bidragene endte sågar med at vinde i sin kategori, Et stort elektronisk postkort.

Det er en FN sang (teksten er gengivet nedenfor). Skrevet så den kan synges på en kendt melodi (Hvalen Hvalborg) af et kendt band (Shu-Bi-Dua).

Snart skal træet vises, og julesangene afvikles i små visirklædte grupper med meget lidt voldsom trængsel og alarm grundet de 4 m2, hver sanger har til rådighed. Når man er i gang, kan man passende slutte af med at vippe næsen op og demonstrere et udsyn ved at synge FN vindersangen. På loftet sidder nissen, udsynet kan godt række længere.

Og når nu det er juletid, så fulgte der sørme en gave med førstepladsen, 3000 kroner, som IKKE går i lommen på den gruppe, der har lavet vinderbidraget. Gruppen har dog vundet retten til at vælge mellem nogle (internationalt orienterede?) måder, hvorpå pengene kan bruges. Kontanter falder altid et tørt sted hos CGs elever, for det er jo ikke kun julen, der varer længe og koster mange penge.

Af fortællingen om jul fremgår, at det er de artige ”børn”, der får gaver. Følgelig…

Stort tillykke til artige Anna, Asta, Emilia og Esther D, Ida, og Mads, alle fra 2k.