Tænd dit kamera

Tænd for kameraet. En opfordring. Klart bedst med lyd. 7m50s med uvorne CGere. Fulgt af 2 minutters opbyggelig sang, ”tænd din skærm”.

Se filmen på Facebook. Vi arbejder på at finde andre måder, hvorpå vi kan dele film.

På lige knap 9 minutter udstiller den erfarne lærerduo Ilia og Molli en vifte af de udfordringer, de slås med i deres daglige virtuelle undervisning i MS Teams.

Det primære problem med den meget udisciplinerede klasse er, at Ilia og Molli ikke rigtig ved, hvor de har ”eleverne”, når de ikke er til stede virtuelt, dvs. sidder med tændt kamera.

Den pågældende klasse er langt fra det, lærerstaben forventer, når vi på CG taler om, hvad det vil sige at være læringsparat. Og faktisk er en række af ”eleverne” decideret trælse.

De fleste dage sidder Ilia og Molli på den anden side af skærmbarrieren sammen med resten af 3n, men de deler den efterhånden alment accepterede erkendelse, at tændt kamera er med til at gøre undervisningen mere meningsfuld for alle.

På ganske kort tid skrev Ilia og Molli et manuskript og hyrede en række amatørskuespillere – lærere og en enkelte rektor – til at optræde i en film, hvor udfordringerne står på nakken af hinanden. Alle blev instrueret tirsdag og infrastrukturen blev sat op, så alle kunne aflevere deres optagelser. Deadline for at levere input var onsdag 15.30. Torsdag morgen var filmen klippet og klar til at blive vist på CGs torsdagsforum.

Tænd dit kamera!