Tre ekstra klasser på CG

Titlen er ikke direkte usand, men næsten. Vi erklærer os skyldige i en eventuel clickbait-anklage. Men også på CG kan vi blive fristet over evne.

Men faktisk har vi besøg af det, der svarer til tre klasser.

Det er skoleårets sidste dag med besøgselever. Godt 20 potentielle ansøgere er – ledsaget af CGs helt egne besøgsvenner – fordelt i 1.g-klasserne. Besøgseleverne følger undervisningen en helt almindelig skoledag, og det skulle gerne hjælpe dem til at træffe et valg i forhold til det store spring væk fra folkeskolen. Vi har haft et sted mellem 400 og 500 besøgselever i år, og vi håber naturligvis, at mange vælger at springe til CG.

Andetsteds i huset har vi besøg af 25 elever fra Christianshavns Døttreskole. Besøget er en del af det brobygningsforløb, som CG og Døttreskolen har udviklet i fællesskab. I dag er der tysk på programmet. Vores elever giver gæsterne et indblik i, hvad det indebærer at have tysk i gymnasiet. Der er en vis afstand mellem folkeskole- og gymnasietysk. Til gengæld er den fysiske afstand begrænset, eleverne fra Døttreskolen skal blot skræve over Dronningensgade for at komme til CG.

Endelig har vi besøg af 30 udvekslingsstuderende fra Study Abroad in Denmark. De studerende kommer alle fra USA og har taget det største spring af alle dagens gæster. Gæsterne er bl.a. interesserede i det danske undervisningssystem, og så er det jo oplagt at tale med CGs elever. Nu skal vi jo nok ikke tro, at gæsterne har krydset Atlanten udelukkende for at besøge CG, men…

Altså tre ekstra klasser på CG, men kun for en dag.