Covid har efterhånden meget på sin samvittighed, fx at Røde Kors’ generalsekretær Anders (Ladekarl) først nu har kunnet overrække den pokal, der dokumenterer, at:
CG er Årets Røde Kors Gymnasium 2020
Pokalen blev overrakt til repræsentanter for CGs store korps af Røde Kors ambassadører. Det er korpsets vedholdenhed og dermed fortjeneste, at det er lykkedes at få CGere til at gå 138 indsamlingsruter med et samlet udbytte på 140t kroner. Engagement og udbytte er ægte held i næstekærlighed.
I år falder tre af de fem repræsentanter, Clara, Ella og Thea for CGs faste aldersgrænse (de bliver studenter), men Amelia og Katinka er heldigvis klar til at videreføre arbejdet. Og vi ser gerne, at CG genvinder pokalen. Vi synes, den pynter, og vi vil gerne have mest mulig glæde ud af arbejdet med at få den udstillet på en måde, så man kan se den, men ikke lige tage den under armen (billede følger).
Det er dejligt at have held i næstekærlighed, men det skader ikke at have held i spil.
Anders var helt klar over, at CG ikke vandt nogen af de gevinster, Røde Kors gymnasierne kunne vinde. Hverken den gratis koncert (Nørre G), is (Kolding) eller sodavand (Katten, Århus), men vi hørte faktisk Anders sige, at ”…det er mig, der trækker lod, såååå næste år…”
Det var selvfølgelig sagt med et glimt i øjet, og Anders trak da også hurtigt i land. Matchfixing er vist på kant med gældende lovgivning, også i velgørenhedsarbejde.
Vi må nok nøjes med at satse på held i spil.
Til gengæld kan vi jo selv sikre, at vi får held i næstekærlighed. Ud på gaderne, ind med pengene. Er CG meget heldige i næstekærlighed, så er der flere lodder i tombolaen og dermed mere potentielt held i lodtrækningen om de store gevinster.
På CG er det dog ikke vores indtryk, at det er gevinsterne, der motiverer indsatsen. Det er ønsket om at gøre en forskel. En forskel for andre.
Det ser vi igen og igen. Vi ser det til efteråret, helt præcis 3. oktober. Faktisk er der allerede nogle CGere, der har (link åbner i nyt vindue) meldt sig som indsamlere.
Men vi ser helt sikkert CGernes vilje til at gøre en forskel inden da. Meget snart kan vi afvikle den udsatte Operation Dagsværk dag. I år bliver vi nødt til at dele dagen i tre, da der er utallige bindinger på skemaet, nu hvor skoleåret går på hæld.
Sidste år var CGerne højdespringere i OD. Faktisk blev hver tolvte indsamlede krone indsamlet af en CGer. Det blev til mere end 300t kroner.
Der kan måske endda snart opstå en form for OD – Røde Kors synergi. Røde Kors står bag et af de projekter, der kan blive næste OD projekt. Titlen er ”Er du okay?” og har fokus på unges (mis)trivsel i Libanon.
CGs pensionsmodne Clara har været med Røde Kors i Libanon. Og hvis det ender med, at det projekt bliver valgt, har vi en potentiel fordel på CG. Clara har sagt ja til at være en slags Røde Kors “ambassadør emeritus” på CG. Hun skal være mentor for ambassadørkorpset. Bliver Libanon valgt, kan vi forhåbentlig trække på Claras viden om forholdene i det plagede land.
Den form for synergi er ikke ny. I 2018 var det Operation Dagsværk, Ungdommens Røde Kors og Kalaallit Røde Korsiat, som sammen stod bag årets projekt, hvor der var fokus på at styrke trivsel og velvære hos grønlandske unge.