Om få dage går den vilde jagt på CG- (og Nørre G-) talenter ind. Det er tid til endnu en omgang Forskerpraktik. Heldigvis. CGs talentkoordinator tager på charmeoffensiv hos CGs 2. og 3.g’ere.
Forskerpraktik er et tilbud, vi giver sammen med Nørre G, som lægger hjemmeside til beskrivelsen af projektet (åbner i nyt vindue), derunder de afgørende vigtige projektbeskrivelser. Deltagerne kommer i kontakt med typisk yngre forskere, der villigt lader eleverne få en smagsprøve på livet som forsker.
Tilbuddet er ikke et tag-selv-bord, det er et tilbud til de elever, der har overskud til at yde en ekstra indsats i gråzonen mellem skole og fritid.
En af CGs lærere i bioteknologi (BT) udtaler:
Det er bare så godt et tilbud – mine elever på BT-linjen har været rigtig glade for det.
Men forskerpraktik er selvfølgelig ikke kun for naturvidenskabeligt interesserede elever, se fx vores omtale af sidste års forskerpraktik (åbner i nyt vindue). Her kan du læse om en af CGs forskerpraktikanter Villads svare på nogle spørgsmål om forskerpraktik.
En del elever arbejder videre med deres projekter i større skriftlige opgaver, fx deres afsluttende studieretningsprojekter i 3.g. Her kommer eleverne til tider så tæt på forskningsfronten, at de må søge helt utraditionelle veje til viden, fx på Det Kongelige Bibliotek.
Forskerpraktik er helt sikkert krævende, men er derfor lige så givende.