Kaffebord i det rødhvidternede

Fødende mands ansigt fortrækker sig i grotesk smerte. Samtidig deler Kardashian og Rock en kop Madam Blå jordemoderkaffe.

Kort efter seneste coronaoplukning søsatte vi en række initiativer for at styrke de social sammenhænge i CGs skærmtrætte klasser. 2y havde en dag ude af CG-huset, først på Statens Museum for Kunst (SMK) derefter på café.

På SMK undersøgte eleverne ”kroppen i kunsten” – i direkte forlængelse af et danskfagligt forløb om unaturen i litteraturen, en undersøgelse af det normale versus det unormale. Spontant blev eleverne inddelt i tre grupper, som skulle skabe egne kroppe. Af papir og malertape.

Det blev til en bagfager Kardashian, Rock med en sixpacked forside og en tredje grotesk. Grotesken er inspireret af groteskerne, man især ser i middelalderens kirkemalerier. For at trumfe det groteske blev det til en ”fødende mand”.

Installationen i dens helhed viser et møde mellem bag- og forside over noget grotesk. Hele installationen er et grotesk kaffebord i det rødhvidternede.

2y fik bud på, at de skulle tage deres kunstneriske frembringelser med sig, ellers ville de (frembringelserne forstås) ende som affald. Men et er kunst at skabe, noget andet er kunst at slæbe. Særligt hvis man skal på café. Gode råd var dyre men ikke dyrere end en taxaregning. Chaufføren var vist lidt overrasket over, hvilke tre passagerer, der gerne ville fra SMK til CG. Men det kom de. Kardashian og Rock sad pænt på bagsædet, mens grotesken fik plads i bagagerummet.

Ved ankomsten stod vi klar til at sige velkommen til rejsekammeraterne. Nu befinder de sig så i CGs studiecenter, hvor de giver anledning til en del spørgsmål. Og til at vi bliver mindet om, at vi rent faktisk kan og vil gøre noget for at rette op på det sociale underskud, CGs elever har stået model til gennem nu 2 år.