KANALEN – volume 1, nummer 2

På skolebladsfronten holder gruppen af redaktører, skribenter og illustratorer heldigvis, hvad de lover. Vi antydede allerede i hjemmesideomtalen af første nummer, at det ikke skulle være en enlig svale.

Her er KANALEN, volume 1, nummer 2

Men der er forskel på fuglene på taget og de fugle, man har i hånden. Nu kan vi så glæde os over, at skolebladsgruppen har leveret to numre. Og der er allerede et tredje nummer i støbeskeen. En, to, mange.

I dette andet nummer er der omtale af CGs kulturdag – for samtlige elever. Der er en artikel om 70er-punkbandet Death, som først fik sit gennembrud 25 år senere. Så er der en række anmeldelser (café, chai, Havnens). Og der er kryds og tværs, digte, tjeklister, collager, tegninger og andet godt. Endelig er der Alma, der blev student sidste år, som har leveret en artikel om det sabbatår, hun er midt i. Hun kalder det en “kærkommen prøveløsladelse fra uddannesessystemet” men begræder samtidig tabet af meningsskabende rammer. Efter en omgang for og imod, ender hun heldigvis med at at konkludere, at det “faktisk er meget sjovt at svømme i et hav af muligheder.”

Skolebladet kan noget! og vi har lige fået at vide, at Statens Arkiver vil have skoleblade med som led i CGs løbende pligtaflevering af arkivalier. Fremtidens forskere kan ikke forstå CG medmindre de inddrager det elevproducerede blik på verden, anno 2019.

Og der er ingen forældelsesfrist. Planen er, at så længe menneskeheden består, består KANALEN.