Uheld. Igen, igen

For CG er det stadig småt med held i spil. Heldigvis har CG samtidig stadig et tilsvarende held i (næste)kærlighed.

CG blev Røde Kors Gymnasium i 2020 (åbner i nyt vindue) uden at vinde en af de eftertragtede præmier: koncert, is, sodavand. På CG kan vi godt finde ud af at deles om tingene, så vi ”udlånte” Røde Kors pokalen til Nyborg Gymnasium i 2021. Heldigvis fik vi pokalen retur i år, 2022.

Det er selvfølgelig ikke CGs pokal, og de virkelige vindere er ikke CG, men de mange, som får gavn af de indsamlede penge. Det er på dette punkt, CG’erne vinder i (næste)kærlighed. Alligevel er det måske ikke så tosset, at der knytter sig et element af konkurrence til indsamlingen. Konkurrenceelementet er en overraskende virkningsfuld motivationsfaktor for CGs elever.

Resultatet er ikke kommet af intet. CGs Røde Kors ambassadører lægger en nærmest ufattelig arbejdsindsats i alt fra småkagebagning til indsamling af sponsorgaver, som CGs elever kan være heldige at vinde, hvis de går en af indsamlingsruterne. Via sponsorgaverne bidrager lokale (og knap så lokale) erhvervsdrivende i øvrigt indirekte til Røde Kors’ arbejde.

Som skole kunne CG igen være heldige at vinde en koncert (i år var det med Emil Lange), et besøg af en Hjem-is-bil eller omgang Coca Cola Zero til alle. Men CG har stadig ikke held i det spil. Pyt, næste år…

På billederne ser man seks af CGs nuværende Røde Kors ambassadører på CG tour med pokalen. På Trappen i CGs skolegård, ved Porten og i Studiecenteret, hvor pokalen skal skinne på alle CGere, der passerer i løbet af det næste år.

Uanset om CG bliver årets Røde Kors Gymnasium eller ej, så er der hvert år ambassadører, som har brugt utallige timer i den gode sags tjeneste. Vi skrev til to af de efterhånden mange tidligere ambassadører: Katinka, som er 4.g’er, hvilket vil sige, at Katinka blev student sommeren 2022 og Clara, der er 5.g’er. De sendte begge en hilsen:

Clara (5.g) sendte en hilsen fra Roskilde, hvor hun er lige er begyndt at læse International Bachelor in Social Sciences på RUC.

Det har været en fornøjelse at følge med i dette års gymnasieindsamling, som jo er gået super godt (Røde Kors Gymnasium for anden gang?!). Jeg er meget begejstret over, hvordan Røde Kors-studieambassadørskabet og opbakningen til organisationen fortsætter på CG. Det viser, hvilket fantastisk gymnasie CG er, og hvilke fantastiske elever der går på gymnasiet – at man vil gøre en forskel og være aktive, solidariske verdensborgere.

Katinka (4.g, mundbindet til højre) var på dannelses-interrail-rejse og hilste (sammen med Loa (også 4.g’er) fra en togkupe i Zagreb:

Selvfølgelig. Det kunne jo næsten ikke være anderledes. CG gjorde det igen.

Men det er også virkelig imponerende, hvad ambassadørerne har fået fundraiset, og så har de ovenikøbet fået bl.a. Jonas Risvig til at sende en motiverende hilsen. Det kræver meget at mobilisere så mange indsamlere, og dette års Røde Kors ambassadører har virkelig gjort et godt og kæmpe stykke arbejde.

Man bliver både stolt som ”gammel” CG’er – og lidt irriteret; nu har vi igen haft flest indsamlere ude, og igen er det et andet gymnasium som vinder koncerten. Men på den anden side kan det jo være lige meget. Pokalen er hjemme. CG har haft over 100 elever ude for at samle ind til Røde Kors’ nødhjælpsarbejde. Og jeg er sikker på, at CG gør det igen næste år. CGere er for seje!

Gad vide, hvornår man vinder pokalen til ejendom.